top of page

de naam: Mijn Superheld

Mensen vragen me wel eens hoe ik aan de naam voor mijn coaching bedrijf kom. Lees gerust verder over hét verhaal achter deze naam:


Mijn dochter (toen nog 7 jaar) houdt van verhalen verzinnen en ze vertelde me over een superheld. Ik verwachtte dat deze superheld kon vliegen, toveren, vanaf een ster naar beneden kon springen of wat voor coole truc ook, maar ze zei: “Maar mam, deze superheld doet eigenlijk geen bijzondere dingen, maar zij is gewoon zichzelf”.


In mijn hoofd was ik al een tijdje druk bezig om een juiste, passende naam voor mijn coaching bedrijf te bedenken. En hier was ie dan! Yesss, Mijn Superheld, nog een nachtje over geslapen (en nog een, en nog een...), maar ook daarna bleef deze naam overeind.

Mijn Superheld coaching voor hoogbegaafden en hoogsensitieven
de naam: Mijn Superheld coaching

De omschrijving van superheld op Wikipedia is als volgt:

Een superheld is een personage dat veel voorkomt in strips, films en televisieseries. Het gaat dan om een held met superkrachten of andere bijzondere eigenschappen en mogelijkheden, zoals expertise in vechtsport en/of technologische snufjes. Bekende voorbeelden zijn Superman, Spider-Man en Batman.


Het woord Superheld zoals ik het gebruik, wil ik graag verder toelichten, om misverstanden te voorkomen. Bij een superheld denken we vaak aan een onkwetsbare persoon die komt, ziet en overwint. Een enorme persoonlijkheid zoals Superman. Maar in mijn bedrijf is de held juist - gelukkig - allesbehalve onkwetsbaar. Het is net een echt mens :-). Een persoon die kan schakelen tussen goede en minder goede momenten. Met 'overdreven' lachbuien omdat hij überhappy is en dramatische huilbuien omdat mindere momenten ook bij het leven horen. Deze Superheld wil leren om met alle emoties oké te zijn en zo veerkrachtiger in het leven te komen staan.


Coaching bij Mijn Superheld gaat dus om menselijkheid, om kwetsbaarheid, om je leven te leven met flinke missers en grote successen, om af en toe te lachen om je eigen gebrek, om nog blijer te worden van jouw talenten en om te komen tot een groter inzicht waar je mee verder kunt. Gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit omdat daar de emoties vaak nog wat intenser gevoeld worden en er op dat gebied nog wat meer geleerd mag worden. Uiteraard is de naam geïnspireerd op mijn dochters en daarnaast dus perfect passend bij mijn missie om 'gewoon' je eigen Superheld te mogen zijn, met al je moois én met al je shit!


Daarom dus: Mijn Superheld!Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page