top of page
DSC_9704.jpg

Mijn Superheld Reis

met 1-op-1 begeleiding

Ik help jouw kind zichzelf en zijn (of haar) emoties te begrijpen. Met meer vertrouwen in zichzelf gaat hij zijn mooie zelf weer laten zien.
Welkom terug speels, vrolijk en ontspannen kind!

Jouw snelle, gevoelige denker met emotionele ups en downs

Jouw snelle, gevoelige denker mag naar een kinderfeestje. Leuk toch? Ieder kind houdt toch van een feestje? Maar jouw dochter (of zoon) gedraagt zich al een paar dagen anders. Het is de avond voor het feestje. Als je denkt dat je dochter net lekker ligt te slapen, hoor je de deur opengaan. Ja hoor, daar is ze weer, pffff. "Mam ik heb een beetje buikpijn en kan niet slapen. Morgen is dat feestje hè? Ik ken een paar kinderen niet, wat nou als ze mij niet leuk vinden? Mam, weet jij zeker dat hij het cadeautje wel leuk vindt? Wat nu als hij liever iets anders krijgt? Mam, weet jij wat we gaan doen? Kun je het dan alsjeblieft vertellen? Dan weet ik ten minste welke schoenen ik aan moet doen. Want stel nu dat ik mijn nieuwe schoenen aan doe en we gaan buiten spelen, dan doe ik liever niet mee, want dan worden mijn schoenen vies. En ik wil ook graag weten of we daar naar de wc kunnen? Stel dat ik moet en het is vies op de wc? Mam, en zouden we met de auto gaan? En moeten we dan ver rijden? Ik wil echt niet wagenziek worden, want dan vindt iedereen mij ... Mam, mam, mam...." Je probeert je dochter gerust te stellen, dat het allemaal goed komt, dat ze zich niet zo druk moet maken. Zij gaat maar door en dan ben je er klaar mee en zegt dat ze niet zo overdreven moet doen. Jij stuurt haar naar boven en zegt dat ze nu echt gewoon moet gaan slapen zoals alle andere kinderen, terwijl je weet dat dit niet is wat je dochter nu nodig heeft.

En dan is het feestje afgelopen en wordt je dochter thuisgebracht. Je houdt er al rekening mee dat de avond verpest is voor jullie. Je hebt je verwachtingspatroon aangepast en ja hoor, binnen mum van tijd heeft ze slaande ruzie met haar broertje. En de enige oplossing die jij kunt verzinnen is mopperen en de twee uit elkaar trekken. Je hoort jezelf roepen: "Zie je wel, het is ook altijd hetzelfde met jou. Jij bent altijd maar boos en dan kun je alleen maar vechten. Waarom kun je nou nooit eens normaal/rustig/niet zo overdreven/... doen?" Je weet dat dit niet helpt en dat je zo niet moet reageren, maar toch verzanden jullie telkens weer in deze situaties.  

Het is duidelijk dat jouw kind het leven intenser, uitbundiger en met meer emotionele ups en downs beleeft dan de meeste andere kinderen. Blij is niet zomaar blij, maar wordt al gauw euforisch. Boos is niet zomaar boos, maar vaak de overtreffende trap van woedend.

Het kan ook zijn dat je kind het uiten van zijn (of haar) emoties al heeft afgeleerd, omdat hij voelt dat deze er niet mogen zijn. En zich juist vaak in zichzelf terugtrekt en zijn emoties dus maar wegstopt.

Hoe is dit voor jou als ouder? Hoe ga jij om met deze intense emoties, mogen deze er echt zijn? En hoe ga je om met al zijn vragen en beren op de weg? Wuif je deze het liefst weg? En hoe wil je eigenlijk dat je zoon of dochter zichzelf ziet en met zijn intense, snelle en gevoelige ik omgaat? Lukt het jullie om 'samen' te blijven? Kunnen jullie lachen om deze intensiteit en hiermee spelen? Of komen jullie juist verder van elkaar af te staan? En raakt je kind daardoor ook vaak verder van zijn of haar superheldenpad, omdat het onbewust aan al jouw verwachtingen wil voldoen?

Saar neg pos.jpg

Wil je dat je kind zijn (of haar) mooie ik weer kan, mag én durft te laten zien?

Wil je dat je kind zichzelf beter gaat begrijpen? Dat hij begrijpt wat al 'die dingen' in zijn lijf betekenen? Wil je dat hij leert om gevoelens te benoemen al vanaf het allereerste teken dat ze op te merken zijn? Wil je dat hij beter begrijpt hoe zijn hersenen werken en hoe zijn hoofd hem soms voor de gek houdt? Wil je tips om hier thuis samen met je kind mee te spelen?

Wil je dat hij zichzelf echt gaat accepteren? Dat hij oké wordt met zijn intensiteit en al zijn vragen? Dat hij oké wordt met het soms niet weten en met zichzelf niet zo serieus nemen? En dat hij lol krijgt in nieuwe dingen proberen omdat het niet in een keer goed hoeft? Wil je tips voor thuis om meer te kunnen lachen om en met elkaar?

Wil je dat je kind zichzelf gaat waarderen? Wil je dat hij ziet hoeveel moois er in hem zit en hoe hij dit aan iedereen kan en mag laten zien? Wil je tips voor thuis hoe je je zoon of dochter weer kan laten stralen?

 

 

Dit ontvang je tijdens

Mijn Superheld Reis

Ik ben er voor je kind (én voor jou als ouder):

 • 7 x 1-op-1 sessie van een uur

  • 1 x intake met ouders

  • 5 x met je kind om zijn of haar Superheld Reis te maken

  • 1 x eindevaluatie in het gezin

 • kort verslag en thuiswerkopdrachten na iedere sessie

 • tijdens dit traject kun je mij al je vragen stellen via mail

 • en als coole BONUS ontvang je Mijn Superheld kwartet: gebruiksaanwijzing van je kind in de vorm van een uniek persoonlijk kwartet

DSC_6296_edited.jpg

Wat deze Mijn Superheld Reis je kind én jullie gezin oplevert

 • Een speelser, vrolijker en meer ontspannen kind dat makkelijker wordt in de omgang met anderen. Niet alleen op school, maar ook thuis!

 • Een kind met meer zelfvertrouwen omdat hij (of zij) zichzelf beter begrijpt, zowel de werking van zijn hersenen als zijn emoties.

 • Een kind dat beter weet wat hij nodig heeft én hier de woorden voor heeft om dit te benoemen.

 • Een kind dat weet dat hij altijd een keuze heeft omdat er veel perspectieven zijn.

 • Een kind dat ontdekt wat voor moois hij al in zich heeft en dit meer durft te laten zien.

 • Een kind dat in beweging komt op zijn superheldenpad.

 • En uiteraard leer jij als ouder, door de evaluaties, thuiswerkopdrachten en het Mijn Superheld Kwartet, ook beter hoe je kind in elkaar steekt en wat hij nodig heeft.

Investering

495 euro (incl. BTW)

-------------------------

of 3 termijnen van 170 euro (incl. BTW)

Dit zeggen moeders over Mijn Superheld Reis

- Sherida,

moeder van 12-jarige zoon -

Yvonne heeft mijn kind letterlijk en figuurlijk in de spotlight gezet.

Met een oneindige portie geduld, speelsheid en rust stelt ze het kind helemaal centraal en laat het weer stralen.

- Ellen

moeder van 9-jarige dochter -

Oordeelloos gaf Yvonne mijn kind de ruimte om zichzelf te mogen zijn! Ruimte voor spelen, ruimte voor zijn, ruimte voor plezier en bijzonder veel ruimte voor ontwikkeling. Wauw!

Ik werk niet:

 • lekker vanuit het hoofd, serieus pratend

 • rustig toekijkend vanachter mijn tafeltje

 • vanuit het probleem en wat er allemaal niet goed (aan je kind) is

Wat doe ik wel:

 • de fun en kracht van spelen gebruiken

 • zichtbaar én kwetsbaar met je kind meespelen

 • mijn volledige aandacht bij het proces van jouw kind houden, zodat de stappen die hij (of zij) te zetten heeft, passen bij wat hij op dat moment aankan

 • werken vanuit jullie verlangen en uitgaande van de sterke kanten van je kind

DSC_9784.jpg
DSC_9776.jpg
DSC_9791.jpg
 • Wat gaan de kinderen doen tijdens deze online training?
  Een heel terechte vraag en hierbij het kort-en-krachtige antwoord: spelen! Spelen met emoties Spelen met het positieve en negatieve brein Spelen met aandacht bij jezelf en bij de ander Spelen met frustraties en ongemakkelijke situaties En waarom spelen? Omdat er tijdens spel heel veel mag en kan. Je kind kan vrijuit oefenen met nieuwe manieren van gedrag en met het maken van andere keuzes dan in het ‘normale’ leven. Je zoon of dochter kan dingen overdoen, gewoon, omdat hij of zij dat ook eens wil proberen. Emoties mogen er zijn, sterker nog, deze worden een belangrijk onderdeel van het spel. Je kind gaat emoties opzoeken en toelaten en deze worden veel minder eng en overweldigend dan altijd gedacht. En daarbij oefent je kind – onbewust - met kwetsbaarheid en zichtbaar zijn. 2 vaardigheden die je wat mij betreft niet vroeg genoeg kunt leren.
 • Wanneer ontvang ik een e-mail met de datum en de link naar de Zoom-workshop van mijn kind?
  Na aanmelding, ontvang je uiterlijk 2 dagen voor de eerste sessie de link naar de Zoom-workshop
 • Welke materialen heeft mijn kind voor deze Zoom sessies nodig?
  Een internetverbinding en een apparaat waarop de Zoom-app is geïnstalleerd. Let op: het is belangrijk dat de video- en microfoonfunctie werken! Pen, papier (lege vellen A4) en een paar kleurstiften
bottom of page