top of page

Verhoog je gun-jezelf-iets-factor!

Keertje diep in- en uitademen en yes, ik ga weer schrijven! Mijn challenge van een-maand-lang-iedere-werkdag-starten-met-een-persoonlijk-blog-schrijven zit erop. Ik vond het heerlijk om te doen, maar ik ben blij dat het nu geen verplichting meer is die ik mezelf opleg. Hoe zou het zijn als ik me vanaf vandaag zo vaak mogelijk gun dat ik de dag mag starten met schrijven? Hoe werkt dat bij jou? Mijn leven wordt een stuk leuker als ik mezelf dingen gun en niet om er iets voor terug te moeten krijgen, maar gewoon mezelf iets gunnen omdat ik er zin in heb en het waard ben.


Ik voel nog de flow van gisteren, een dag waarin ik mezelf van alles zomaar gunde. In de ochtend sparren met Eva van Watjezietbenjezelf, mijn oud-collega, (bruiloft)fotografie-maatje, vriendinnetje en sinds kort ook mede-zelfstandig ondernemer! Thee drinken, kletsen, samen lekker lunchen. Herinneringen ophalen aan 'die goeie ouwe tijd' bij het bedrijf waar we samen werkten, plannen maken voor de toekomst als kersverse ondernemers en dat zonder onszelf in het nu te verliezen. Heerlijke combi zijn we, al zeg ik het zelf! Volop ideeën om mijn fotografiebedrijf weer nieuw leven in te blazen. Wist je dat ik naast Mijn Superheld coaching ook Mijn Superheld fotografie run? En wat blijkt? Nu ik een tijdje bezig ben met mijn coachingbedrijf, maak ik veel minder foto’s. Tuurlijk heb ik tijd, maar ik gun het mezelf niet om bezig te zijn met deze grote passie...


Ook in de avond hield de gun-jezelf-iets-factor niet op ;-). We keken met z’n vieren voetbal met het bord eten op schoot en een lekker toetje van oranje M&M's na. En als kers op de taart mocht ik nog naar de yogastudio voor een heerlijke les Yin yoga. Ik voel me zoveel lekkerder als ik me dingen gun en als ik dingen mag in plaats van moet!Dat het thema gunnen bij meer vrouwen actueel is bleek tijdens een spontaan telefoontje. Een lief, fijn mens dat zichzelf verder wil ontwikkelen heeft stiekem al 2 jaar de droom om een opleiding te volgen, maar ze durfde het niet uit te spreken. Bang om tijd en geld voor zichzelf te claimen, want ze heeft een druk gezin en haar man maakt veel meer (werk)uren dan zij. Hoe moet dat dan met de kinderen? Met het huishouden? Met de vakanties? Is er dan wel voldoende tijd en geld om nog leuke dingen te doen? En wat als het niet lukt om de opleiding succesvol af te ronden? Ze was hier al een tijdje mee bezig in haar hoofd, maar de beren op de weg werden steeds groter. Totdat ze privé iets heftigs meemaakte en ervaarde dat het leven soms te kort is om te blijven twijfelen. Ze besloot haar droom uit te spreken naar haar man. Hij was nogal makkelijk: "Natuurlijk, als jij daar blij van wordt dan moet je dat gewoon doen. Gun jezelf dat nou gewoon! We redden het wel!"


Hoe fijn zo’n reactie en hoe herkenbaar dat eeuwige gedoe om jezelf 'gewoon' iets te gunnen. Je droomt ergens van, maar denkt dat er geen ruimte, tijd, geld, mogelijkheid is om die droom waar te gaan maken. Je gaat verder met je ‘normale’ leventje en dan gebeurt er iets heftigs: je valt om, iemand uit je omgeving wordt ernstig ziek, je wordt ontslagen... En dan gaat het ‘ineens’ wel om jezelf iets te gunnen en om je dromen na te leven.


Herken je je in dit verhaal? Wacht dan niet tot er iets heftigs gebeurt, maar zet vandaag het eerste kleine stapje en spreek jouw droom uit (mag zelfs fluisterend tegen jezelf). Zo kun je morgen het tweede kleine stapje zetten en jouw droom hardop uitspreken aan iemand die je vertrouwt. En zo ga je verder totdat heel veel mensen in jouw omgeving weten van jouw mooie plannen om de wereld op jouw manier wat mooier te maken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden, kansen en onverwachte hulp die er op je pad komen. Gun jezelf jouw Superhelden Reis die leidt naar jouw droomleven! En mocht je hier hulp bij nodig hebben? Ik heb een super mooi programma om je hierbij stapje-voor-stapje te begeleiden!


https://www.mijnsuperheld-coaching.nl/mijn-superheld-reis-xl-volwassene

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page