top of page

Ik leef onbevangenheid ?!

Voor dag en dauw vandaag... Ik deed mijn ogen open deze morgen en zag dat het nog vroeg was, té vroeg. 5.45 u, daar doe ik het echt niet voor, dus ik probeerde me nog eens om te draaien om nog lekker een uurtje door te snurken. Maar hoe ik ook mijn best deed, het lukte niet. Het eerste wat ik dacht was niet echt positief: ah vandaag opleiding, dan moet ik goed uitgerust zijn, anders haal ik er niet uit wat erin zit. Nu heb ik niet genoeg slaap gehad, zal mijn dag wel weer door mislukken… Herken je dat? Ja dat is wat ons brein met ons doet.


Gelukkig word ik meer en meer meester in het ontrafelen van mijn eigen gedachten en kan ik ze steeds beter maken tot wat ze zijn: toevallige passanten in mijn hoofd, waar ik niet persé iets mee moet. Zo ook vanmorgen. Ik boog het gezeur in mijn hoofd om en zit hier nu heel tevreden te schrijven. Ik voel me heerlijk, de energie stroomt, pasta schotel al in de maak zodat we daar vanavond niet over hoeven na te denken, brood voor de kids uit de diepvries gehaald, tafeltje gedekt en met een kopje thee te genieten van een stil huis waarin iedereen nog slaapt.


Mooi toch, als je wat meer invloed hebt op hoe jij tegen iets aan kijkt! Nu voel ik echt in al mijn vezels de nieuwsgierigheid van wat deze dag gaat brengen. Zo’n begin van de dag waarin alles nog open ligt. En het wordt weer een fraaie dag, mijn laatste dag van de opleiding Lef om te Stralen. Spulletjes liggen al klaar. “Vergeten jullie morgen je verkleedkleren niet?” herinnerde de ‘juf’ ons gisteren toen we naar huis reden. Geen probleem, ik heb verkleedkleren... De carnavalszak is een jaartje niet geopend, maar voor deze mooie gelegenheid duik ik eens onze kelder in en laat de outfits door mijn handen glippen. Definitief kiezen lukt nog niet, dus ik neem vandaag 3 outfits mee.Een van mijn thema’s die telkens weer naar boven komt deze opleiding is onbevangenheid. Grappig, carnaval is natuurlijk bij uitstek het feest der onbevangenheid. Gisteren was een van de teksten naar aanleiding van mijn Why: ‘ik leef onbevangenheid’. Wat een heerlijke tekst, toch? Wat ik ermee moet/mag weet ik nog niet, maar vandaag kan ik daar weer een beetje mee oefenen, zeker met deze fraaie outfits kan ik onbevangen schitteren in mijn eigen aanwezigheid.


En ja dat is wat ik jou ook gun vandaag en morgen en alle dagen. Probeer jij een momentje van onbevangenheid te vangen vandaag? Waarin je even oordeelloos naar jezelf of naar de ander kijkt? En waarin je beseft dat je al 100% oké bent en de ander ook en dat je vanuit dat gevoel iets extra’s doet vandaag? Iets wat jou echt een fijn en onbevangen gevoel geeft? Leuk als je me laat weten hoe het momentje voor je was!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lesje Geluk

Comentarios


bottom of page