top of page
DSC_9704.jpg

Mijn Superhelden Gezin

met 1-op-1 begeleiding ouder en kind

Ik help jou en jouw kind jezelf en jullie emoties te begrijpen. Eindelijk krijgen jullie het vertrouwen in jezelf en in elkaar en kunnen, mogen en durven jullie je mooie zelf weer te laten zien. Welkom terug speels en ontspannen gezin!

Jouw snelle, gevoelige denker met emotionele ups en downs

Jouw snelle, gevoelige denker mag naar een kinderfeestje. Leuk toch? Ieder kind houdt toch van een feestje? Maar jouw dochter gedraagt zich al een paar dagen anders. Het is de avond voor het feestje. Als je denkt dat je dochter net lekker ligt te slapen, hoor je de deur opengaan. Ja hoor, daar is ze weer, pffff. "Mam ik heb een beetje buikpijn en kan niet slapen. Morgen is dat feestje hè? Ik ken een paar kinderen niet, wat nou als ze mij niet leuk vinden? Mam, weet jij zeker dat hij het cadeautje wel leuk vindt? Wat nu als hij liever iets anders krijgt? Mam, weet jij wat we gaan doen? Kun je het dan alsjeblieft vertellen? Dan weet ik ten minste welke schoenen ik aan moet doen. Want stel nu dat ik mijn nieuwe schoenen aan doe en we gaan buiten spelen, dan doe ik liever niet mee, want dan worden mijn schoenen vies. En ik wil ook graag weten of we daar naar de wc kunnen? Stel dat ik moet en het is vies op de wc? Mam, en zouden we met de auto gaan? En moeten we dan ver rijden? Ik wil echt niet wagenziek worden, want dan vindt iedereen mij ... Mam, mam, mam...." Je probeert je dochter gerust te stellen, dat het allemaal goed komt, dat ze zich niet zo druk moet maken. Zij gaat maar door en dan ben je er klaar mee en zegt dat ze niet zo overdreven moet doen. Jij stuurt haar naar boven en zegt dat ze nu echt gewoon moet gaan slapen zoals alle andere kinderen, terwijl je weet dat dit niet is wat je dochter nu nodig heeft.

En dan is het feestje afgelopen en wordt je dochter thuisgebracht. Je houdt er al rekening mee dat de avond verpest is voor jullie. Je hebt je verwachtingspatroon aangepast en ja hoor, binnen mum van tijd heeft ze slaande ruzie met haar broertje. En de enige oplossing die jij kunt verzinnen is mopperen en de twee uit elkaar trekken. Je hoort jezelf roepen: "Zie je wel, het is ook altijd hetzelfde met jou. Jij bent altijd maar boos en dan kun je alleen maar vechten. Waarom kun je nou nooit eens normaal/rustig/niet zo overdreven/... doen?" Je weet dat dit niet helpt en dat je zo niet moet reageren, maar toch verzanden jullie telkens weer in deze situaties.  

Het is duidelijk dat jouw kind het leven intenser, uitbundiger en met meer emotionele ups en downs beleeft dan de meeste andere kinderen. Blij is niet zomaar blij, maar wordt al gauw euforisch. Boos is niet zomaar boos, maar vaak de overtreffende trap van woedend.

Het kan ook zijn dat je kind het uiten van zijn emoties al heeft afgeleerd, omdat hij voelt dat deze er niet mogen zijn. En zich juist vaak in zichzelf terugtrekt en zijn emoties dus maar wegstopt.

Hoe is dit voor jou als ouder? Hoe ga jij om met zijn emoties, mogen deze er echt zijn? En hoe ga je om met al zijn vragen en beren op de weg? Wuif je deze het liefst weg? En hoe wil je eigenlijk dat je zoon of dochter zichzelf ziet en met zijn intense, snelle en gevoelige ik omgaat? Lukt het jullie om in verbinding te blijven? Kunnen jullie lachen om deze intensiteit en hiermee spelen? Of komen jullie juist verder van elkaar af te staan? En raakt je kind daardoor ook vaak verder van zijn of haar superheldenpad, omdat het onbewust aan al jouw verwachtingen wil voldoen?

Saar neg pos.jpg

Wil je dat je kind zijn of haar mooie ik weer kan, mag én durft te laten zien?

Wil je dat je kind zichzelf beter gaat begrijpen? Dat hij begrijpt wat al 'die dingen' in zijn lijf betekenen? Wil je dat hij leert om gevoelens te benoemen al vanaf het allereerste teken dat ze op te merken zijn? Wil je dat hij beter begrijpt hoe zijn hersenen werken en hoe zijn hoofd hem soms voor de gek houdt? Wil je tips om hier thuis samen met je kind mee te spelen?

Wil je dat hij zichzelf echt gaat accepteren? Dat hij oké wordt met zijn intensiteit en al zijn vragen? Dat hij oké wordt met het soms niet weten en met zichzelf niet zo serieus nemen? En dat hij lol krijgt in nieuwe dingen proberen omdat het niet in een keer goed hoeft? Wil je tips voor thuis om meer te kunnen lachen om en met elkaar?

Wil je dat je kind zichzelf gaat waarderen? Wil je dat hij ziet hoeveel moois er in hem zit en hoe hij dit aan iedereen kan en mag laten zien? Wil je tips voor thuis hoe je je zoon of dochter weer kan laten stralen?

 

 

Dit ontvang je in het 4 maanden traject Mijn Superhelden gezin

Mijn meest uitgebreide traject betekent dat jullie veel van me krijgen:

  • 12 x 1-op-1 sessie van een uur

    • 1x intake met ouders

    • 5x met je kind om zijn of haar Superheld Reis te maken

    • 5x individueel met jou

    • 1x evaluatie in het gezin

  • terugkoppeling en thuiswerkopdrachten na iedere sessie

  • 4 maanden kun je mij al je vragen stellen via what's app/mail

  • tot 2 maanden na de evaluatie ben ik beschikbaar voor inhoudelijke vragen over het traject

  • BONUS: een Mijn Superheld kwartet: handleiding voor jouw gezin in de vorm van een uniek  kwartet

DSC_6296_edited.jpg

Wat deze Mijn Superhelden Gezin jullie oplevert

  • Jullie begrijpen jezelf en elkaar beter en halen het beste in elkaar naar boven.

  • Jullie laten je lijf weer meedoen Een kind dat voelt wat zijn lijf vertelt én hier de woorden voor heeft om dit te benoemen.

  • Jullie zijn niet voor een gat te vangen en gaan creatief om met uitdagingen omdat jullie weten dat er veel mogelijkheden en perspectieven zijn.

  • Jij en jouw kind ontdekken hoeveel moois jullie elkaar en de wereld te bieden hebben.

  • Jullie komen in beweging ieder op je eigen pad en jullie weten wat je echt happy maakt.

  • Een gezin met vertrouwen in elkaar waardoor er meer lol en ontspanning ervaren wordt.

Investering

1.150 euro (incl. BTW)

-------------------------

of 3 termijnen van 390 euro (incl. BTW)

Ik werk niet:

  • lekker vanuit het hoofd, serieus pratend

  • rustig toekijkend vanachter mijn tafeltje

  • vanuit het probleem en wat er allemaal niet goed aan jullie is

Wat doe ik wel:

  • de fun en kracht van spelen gebruiken

  • zichtbaar én kwetsbaar met jullie meespelen

  • mijn volledige aandacht bij jullie proces houden, zodat de stappen die jullie te zetten hebben, passen bij wat jullie op dat moment aankunnen

  • werken vanuit jullie verlangen en uitgaan van jullie sterke kanten

DSC_9784.jpg
DSC_9776.jpg
DSC_9791.jpg
bottom of page