top of page
foto-superheldclub-liggend2.jpg

Mijn Superhelden Club

spelen met die hoge lat (peergroups)

Ik help jouw kind zichzelf en zijn (of haar) emoties te begrijpen. Eindelijk ervaart hij dat hij zichzelf kan, mag én durft te laten zien.

Welkom terug speels, nieuwsgierig en mooi kind!

Jouw snelle, gevoelige denker met die veel te hoge lat

Wat een drama. Je zoon (of dochter) heeft zich opgesloten op de wc en snikkend hoor je hem tegen zichzelf zeggen: "Zie je wel, ik kan niks, alles gaat altijd mis bij mij, ik ben niks waard...".

 

De oorzaak van dit drama is deze keer het maken van een werkstuk voor school. Dit valt niet mee voor je hoogsensitieve of (vermoedelijk) hoogbegaafde zoon. Het kiezen van een onderwerp houdt hem al een tijdje bezig. "Wat zal ik dan doen? Ja, zal ik het over het heelal doen? Wel interessant hè mam? En dan kan ik het hebben over alle planeten, en de oerknal en de reis naar de maan. En de dampkring, dat vind ik ook interessant, misschien dan ook over de opwarming van de aarde? Dat is wel echt een probleem... Hoe zouden we dat toch op kunnen lossen? Zo zielig, al die dieren die dood gaan". Je zoon begint vol enthousiasme met onderwerpen, maar het wordt al snel te veel door alle extra zaken die hij erbij haalt en daardoor klapt hij dicht en doet hij nog even niks. 

 

Als hij de knoop heeft doorgehakt over het onderwerp ziet hij het perfecte werkstuk al helemaal voor zich. De lat heeft hij,  zoals vaak, veel te hoog gelegd (als hij springt kan hij deze net aantikken...) En daar gaat de struggle verder. Lukt het hem om toch aan de slag te gaan en blijft hij vervolgens bijschaven, nalezen en aanpassen tot hij het echt in moet leveren? En is hij dan nog niet tevreden? Of klapt hij dicht en doet hij niks meer omdat hij weet dat het hem toch weer niet gaat lukken om het perfect te doen?

 

De hoge lat, zó kenmerkend voor snelle, gevoelige denkers en zó lastig voor je kind. Het gevoel dat hij het nooit goed kan doen, staat hem vaak in de weg om iets nieuws te proberen of om tevreden te zijn met een prestatie en dus met zichzelf. De overweldigende emoties die hij voelt als het in zijn ogen mislukt of als het niet goed genoeg is, gaat hij maar wat graag uit de weg. Faalangst en perfectionisme liggen op de loer.

 

Het is duidelijk dat jouw kind het leven intenser, uitbundiger en met meer emotionele ups en downs beleeft dan de meeste andere kinderen. Voor hem is dat ook duidelijk. "Waarom begrijpt niemand mij?" hoor je steeds terug.

Hoe is dit voor jou als ouder om te merken dat je kind anders is? Om te merken dat hij zich alleen voelt en het gevoel heeft dat niemand hem begrijpt? Hoe ga jij om met de hoge lat die hij voor zichzelf legt? En met het gevoel van perfectionisme of faalangst dat er achter zit? En hoe wil je eigenlijk dat je zoon of dochter zichzelf ziet en met zijn intense, snelle en gevoelige ik omgaat? Lukt het jullie om in verbinding te blijven? Kunnen jullie lachen om deze intensiteit en hiermee spelen? Of komen jullie juist verder van elkaar af te staan? En raakt je kind daardoor ook vaak verder van zijn of haar superheldenpad, omdat het onbewust aan ieders verwachtingen wil voldoen?

lat.jpg

Wil je dat je kind zijn (of haar) mooie ik weer kan, mag én durft te laten zien?

Wil je dat je kind zichzelf beter gaat begrijpen, door in een groep te 'spelen' met ontwikkelingsgelijken? Dat hij begrijpt wat al 'die dingen' in zijn lijf betekenen en dat hij niet de enige is die regelmatig thuis ontploft? Wil je dat hij beter begrijpt hoe zijn hersenen werken en hoe zijn hoofd hem soms voor de gek houdt? Gun je je kind het om dit samen te ontdekken met peers?

Wil je dat hij zichzelf echt gaat accepteren, zoals hij anderen ook accepteert? Dat hij oké wordt met zijn intensiteit en al zijn vragen omdat hij ziet dat er meer kinderen zijn zoals hij? Dat hij oké wordt met het soms niet weten en met zichzelf niet zo serieus nemen? En dat hij lol krijgt in nieuwe dingen proberen omdat hij ziet dat het bij niemand in een keer goed gaat? Gun je je kind dat hij meer gaat lachen om en met elkaar in een veilige omgeving?

Wil je dat je kind zichzelf gaat waarderen? Wil je dat hij ziet hoeveel moois er in hem zit en hoe hij dit in de peergroup kan en mag laten zien? Gun je het je kind dat hij weer kan stralen?

 

Dit krijg je allemaal bij

Mijn Superhelden Club

De opbouw van dit programma:

  • 8 sessies

    • 6 x samen spelend leren in de peergroup (1uur 15 min)

    • 1 x 1-op-1 met je kind de diepte in (1 uur)

    • 1 x telefonische tussenevaluatie (30 min)

    • 1x evaluatie in het gezin (1 uur)

  • kleine groep met ontwikkelingsgelijken (max. 5 kinderen)

  • kort verslag en opdrachtjes voor thuis na iedere sessie

  • je kunt me vragen stellen via mail en tijdens de tussentijdse evaluatie

  • BONUS online traject: werkbladen bij iedere sessie

  • BONUS live traject in mijn praktijk: Mijn Superheld kwartet, een gebruiksaanwijzing van je kind in de vorm van een uniek persoonlijk kwartet

DSC_6296_edited.jpg

Wat deze Mijn Superhelden Club je kind oplevert

  • Een kind met meer zelfvertrouwen omdat hij (of zij) zichzelf beter begrijpt.

  • Een kind dat beter weet wat hij nodig heeft én hier de woorden voor heeft om dit te benoemen.

  • Een kind dat weet dat hij altijd een keuze heeft omdat er veel perspectieven zijn.

  • Een kind dat ervaart dat hij niet anders is door te werken in een groep ontwikkelingsgelijken.

  • Een kind dat zichtbaar en kwetsbaar durft te zijn, omdat hij weet dat hij (meer dan) oké is.

  • Een kind dat groeit omdat het kan lachen om zijn fouten.

  • Een speelser, nieuwsgieriger en meer ontspannen kind dat flexibeler wordt, ook in de omgang met anderen.

  • En uiteraard leer jij als ouder, door de evaluaties, thuiswerkopdrachten en voorbeelden van je kind, ook beter hoe je kind in elkaar steekt en wat hij nodig heeft.

Investering

375 euro (incl. BTW)

-------------------------

of 2 termijnen van 190 euro (incl. BTW)

Dit zeggen moeders over Mijn Superhelden Club

Kinderen of ouders: doe mee aan dit unieke traject vol kennis, ervaring en een bijzonder persoonlijk kwartet om thuis vervolg aan te geven. Leef je emoties, leef je leven, Yvonne is er voor je. Yvonne leert je kind/jouw gezin je leven te vieren met emotie én in beeld!

- Monique,

moeder van 9-jarige zoon -

Kinderen of ouders: doe mee aan dit unieke traject vol kennis, ervaring en een bijzonder persoonlijk kwartet om thuis vervolg aan te geven. Leef je emoties, leef je leven, Yvonne is er voor je. Yvonne leert je kind/jouw gezin je leven te vieren met emotie én in beeld!

- Lia

moeder van 7-jarige dochter -

Dit product is goud waard! Doordacht, enthousiast én speels. Wat leert een kind op een mooie manier naar zichzelf kijken. In een veilige open setting wordt het proces gevierd en m.b.v. gave foto’s inzichtelijk gemaakt. Het grootste cadeau dat je je kind of je gezin kan geven. Het aangaan van het leven in alle facetten!

- Judith,

moeder van 7-jarige zoon -

Wat een creatieve, luchtige aanpak voor zware onderwerpen! Bij Yvonne kom je terecht in een warm bad waarin je moeiteloos kwetsbaar durft te zijn en zo jezelf kan verbazen door je eigen superheld te worden!

Wat doe ik niet:

  • op een serieuze manier dingen uitleggen

  • fouten proberen te voorkomen

  • mijn programma afraffelen zonder oog voor wat nodig is in de groep

Wat doe ik wel:

  • de fun en kracht van spelen gebruiken

  • zichtbaar én kwetsbaar met de kinderen meespelen

  • mijn constante focus op de groep én op het welbevinden van jouw kind

  • spelen met onbevangenheid door plezier te hebben in het niet weten en in fouten maken

  • de leerzone van ieders kind oprekken door net buiten de comfortzone te stappen

DSC_9784.jpg
DSC_9776.jpg
DSC_9791.jpg

Aanmeldformulier Mijn Superhelden Club

Wil jij deze training voor je kind? Vul onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op om te kijken of de training passend is voor je kind!

  • Wat gaan de kinderen doen tijdens deze online training?
    Een heel terechte vraag en hierbij het kort-en-krachtige antwoord: spelen! Spelen met emoties Spelen met het positieve en negatieve brein Spelen met aandacht bij jezelf en bij de ander Spelen met frustraties en ongemakkelijke situaties En waarom spelen? Omdat er tijdens spel heel veel mag en kan. Je kind kan vrijuit oefenen met nieuwe manieren van gedrag en met het maken van andere keuzes dan in het ‘normale’ leven. Je zoon of dochter kan dingen overdoen, gewoon, omdat hij of zij dat ook eens wil proberen. Emoties mogen er zijn, sterker nog, deze worden een belangrijk onderdeel van het spel. Je kind gaat emoties opzoeken en toelaten en deze worden veel minder eng en overweldigend dan altijd gedacht. En daarbij oefent je kind – onbewust - met kwetsbaarheid en zichtbaar zijn. 2 vaardigheden die je wat mij betreft niet vroeg genoeg kunt leren.
  • Wanneer ontvang ik een e-mail met de datum en de link naar de Zoom-workshop van mijn kind?
    Na aanmelding, ontvang je uiterlijk 2 dagen voor de eerste sessie de link naar de Zoom-workshop
  • Welke materialen heeft mijn kind voor deze Zoom sessies nodig?
    Een internetverbinding en een apparaat waarop de Zoom-app is geïnstalleerd. Let op: het is belangrijk dat de video- en microfoonfunctie werken! Pen, papier (lege vellen A4) en een paar kleurstiften
bottom of page