top of page

Flateren & Schateren
de ONLINE Club


Voor jou, als je zin hebt in een flinke portie leerzame gekkigheid én ja zegt tegen meer veerkracht en soepelere flaterspieren!
 

 

Hé Superheld, zin om mee te doen met de
35-daagse Flateren & Schateren ONLINE club?

Pff weer een dag om. Na een intensieve dag op je werk ben je thuis gekomen, snel je kinderen opgehaald, snel wat eten op tafel gezet, daarna nog wat tijd doorgebracht met je kinderen en je partner en dan plof je eindelijk, uitgeteld op de bank. Om je na een paar uur zappen omhoog te hijsen en in bed te kruipen. Daar lig je nog een tijdje wakker, je kunt de slaap niet vatten. Is dit het nou?

Je wilt wel anders! Maar hoe? Hoe zou het voor je zijn om regelmatig online te spelen? Hoe zou het zijn om online lol te maken met 2 trainers en een clubje gelijkgestemden? En hoe zou het zijn als je regelmatig verrast wordt door flater- en schater-thuisopdrachten? Kun je je al voorstellen hoe het is als je dag dan als volgt verloopt:

Yes, weer een fijne dag om, zin in vanavond! Na een intensieve dag op je werk ben je thuis gekomen, je kinderen opgehaald, heerlijk gezonde maaltijd op tafel getoverd, daarna nog waardevolle, speelse momenten beleefd met je kinderen en partner en dan kruip je eindelijk achter de computer.

 

Om samen met jouw clubje online te flateren en te beseffen dat je al fouten makend nog steeds diezelfde, geweldige persoon bent. Om online te flateren en te ontdekken dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om iets aan te vliegen en om ergens mee om te gaan. Om samen te schateren en lol te maken met dat wat er is. Om samen met anderen te ontdekken hoe waardevol spelen is, ook voor volwassen, of misschien wel juist voor volwassenen! En om gedurende dit 35-daagse programma regelmatig tussendoor verrast te worden met hilarische thuis-flater-en-schater-opdrachten.

Dit ontvang je tijdens de
Flateren & Schateren
ONLINE Club

Tijdens de online Zoom momenten gaan we veel plezier maken en (onbewust) trainen we je veerkracht- en flaterspieren. We gaan werken aan méér zorgeloosheid, door volledig in het nu te zijn. We trainen je onbevangenheid door plezier te hebben met het niet weten. We gaan spelen met emoties zodat je je hierdoor minder laat overdonderen en deze emoties zelfs leuk gaat vinden. Als vanzelf train je met zichtbaar zijn en wordt je zelfvertrouwen hierdoor versterkt!

 • 5 (online) Flateren & Schateren momenten (75 min)

  • maandagochtenden van 9.30-10.45u (31 januari en 14, 21, 28 februari en 7 maart)

  • woensdagavonden van 20.15-21.30u (2, 9, 16 februari en 2 en 9 maart)

 • 2 trainers die er gedurende het 35-daagse programma voor je zijn in de Facebook community.

 • achtergrond info over spelen en over de werking van je brein

 • regelmatig verrassende berichten met thuis-flater-en-schater-opdrachten

 • maximaal 8 personen in de Club

 • feestelijke afsluiting aan het eind van het traject

 

flateren-en-schateren-2.jpg

Wat deze Flateren & Schateren ONLINE Club jou oplevert

 • Een vrijere, speelsere en meer ontspannen jij.

 • Je ervaart dat je altijd zelf een keuze hebt omdat er oneindig veel perspectieven, kansen en mogelijkheden zijn.

 • Je ontdekt dat jij al het moois al in je hebt en je durft dit meer te laten zien.

 • Je komt spelend in beweging op jouw pad.

Investering

139 euro (incl. BTW)

-------------------------

Positief geroddel over ons

Over Saskia

Saskia heeft het talent om iedereen in de groep te zien, waarbij jij je als persoon toch ook telkens weer gezien voelt. Een flexibele trainer en coach met aanstekelijke energie, een bult humor en nieuwsgierige vragen die je eerder of later aan het denken zetten. O ja, en ze houdt ook enorm van bijvoeglijk naamwoorden: kleinste, mooie, groenige, uitbundig, ongelooflijke, supergave… Zet het voor een persoonlijk voornaamwoord en je hebt gelijk haar aandacht!

saskia.jpg

Over Yvonne

Wat een creatieve, luchtige aanpak voor zware onderwerpen! Bij Yvonne kom je terecht in een warm bad waarin je moeiteloos kwetsbaar durft te zijn en zo jezelf kan verbazen door je eigen superheld te worden!

yvonne.jpg

Wij werken niet:

 • lekker vanuit het hoofd, serieus pratend

 • rustig toekijkend vanachter ons tafeltje

 • vanuit problemen en wat er allemaal niet goed aan je is

Wat doen we wel:

 • de fun en kracht van spelen gebruiken door improvisaties, visualisaties en verrassende (schrijf)opdrachten 

 • zichtbaar én kwetsbaar met je meespelen

 • nieuwsgierige vragen stellen die je aan het denken zetten

 • Wat gaan de kinderen doen tijdens deze online training?
  Een heel terechte vraag en hierbij het kort-en-krachtige antwoord: spelen! Spelen met emoties Spelen met het positieve en negatieve brein Spelen met aandacht bij jezelf en bij de ander Spelen met frustraties en ongemakkelijke situaties En waarom spelen? Omdat er tijdens spel heel veel mag en kan. Je kind kan vrijuit oefenen met nieuwe manieren van gedrag en met het maken van andere keuzes dan in het ‘normale’ leven. Je zoon of dochter kan dingen overdoen, gewoon, omdat hij of zij dat ook eens wil proberen. Emoties mogen er zijn, sterker nog, deze worden een belangrijk onderdeel van het spel. Je kind gaat emoties opzoeken en toelaten en deze worden veel minder eng en overweldigend dan altijd gedacht. En daarbij oefent je kind – onbewust - met kwetsbaarheid en zichtbaar zijn. 2 vaardigheden die je wat mij betreft niet vroeg genoeg kunt leren.
 • Wanneer ontvang ik een e-mail met de datum en de link naar de Zoom-workshop van mijn kind?
  Na aanmelding, ontvang je uiterlijk 2 dagen voor de eerste sessie de link naar de Zoom-workshop
 • Welke materialen heeft mijn kind voor deze Zoom sessies nodig?
  Een internetverbinding en een apparaat waarop de Zoom-app is geïnstalleerd. Let op: het is belangrijk dat de video- en microfoonfunctie werken! Pen, papier (lege vellen A4) en een paar kleurstiften
bottom of page